На форекс пазара EURUSD остава в покачване

EURUSD продължава да е във възходящо движение. При някои от основните валутни двойки се забелязва колебание в текущите трендове.

 

pexels-photo-30773

EURUSD
 Фундаментална картина
 Шансовете за увеличение на основните лихвени нива в САЩ през юни нараснаха до 78.50%. Нелогично е, че валутната двойка не реагира на тази промяна.
 От друга страна европейската централна банка се очаква да запази досегашната си политика. Изказванията, на представители на институцията не загатват за скорошна промяна.
 След президентските избори във Франция, еврото очаквано започна да поевтинява. За пореден път станахме свидетели на „купувай при слух продавай при новина“.
 В петък бяха обявени разочароващи данни за инфлацията в САЩ, както и за продажбите на дребно. Това доведе до отслабване на  щатския долар. Изглежда пазарът участници се концентрират върху икономическите данни от страната и пренебрегват възможностите за ново повишение на лихвените нива през юни.

 

 Техническа картина
 От дневната графика на валутната двойка забелязваме, че в петък се формира „бичо поглъщане“. Така цената остава в бичи тренд – между средната и горната линия на Болинджър. Оттук са възможни два основни варианта.
Първия вариант е, че EURUSD остава в покачване. Потвърждение ще имаме при затваряне над последния връх от 1.1020.
Втори вариант е, че текущото покачване от петък е само корекция на вече започнал спад. Потвърждение ще имаме при затваряне под последното дъно от 1.08347.

 

EURUSDDaily

 

USDJPY
Тази валутна двойка остава в покачване.  Цената е между горната и средната линия на Болинджър. Няма обръщаща формация от японските свещи на дневна графика, но през последните два дни се наблюдава корекция. На 4-часова графика се забелязва  как цената затваря под възходящата тренд линия, която беше подкрепа за цената.
 Важно ниво на подкрепа, на което може да има активиране на биковете е 112.11. От дневната графика се забелязва важността му, като в последните месеци то играеше роля ту на подкрепа, ту на съпротива за цената. Ако цената стигне до него вероятно пак ще окаже влияние.
 От друга гледна точка, ако покачването продължи важно ниво на съпротива има на 115.44.

 

USDJPYDaily

 

GBPUSD
Изглежда покачването при тази валута двойка приключи.  От дневната графика се вижда че цената затвори под средната линия на Болинджър. От своя страна горната и долната линия на Болинджър са  стеснение и разположени хоризонтално. Това показва навлизане на цената в странична корекция.
 Другите индикации, които подкрепят край на текущото възходящо движение са дивергенцията с MACD, както и достигането до горната линия на построения канал и връщане обратно.

 

GBPUSDDaily

 

AUDUSD
 Тази валутна двойка остава във низходящ тренд. Това се дължи на спада при цената на желязната руда, както и на по-слаби икономически данни от Австралия и Китай.
 Все пак са възможни известни колебания в мечта група. Причината е, че цената достигнат до долната тренд линия на построеният канал, също се забелязва дивергенция с MACD хистограм.

 

AUDUSDDaily

 

NZDUSD
Тази валутна двойка остава в низходящ тренд. Забелязват се признаци на отслабването му. Първия признак е дивергенция с МАСД хистограм. Също след голямата меча свещ от сряда не последва движение в низходяща посока. Цената не успява да излезе от тясното странично движение, което се развива след това. Така се формира „бичо поглъщане“ от последните два дни,  но свещите са малки и не трябва да му придаваме голямо значение. Затваряне под 0.6818  ще потвърди продължаването на низходящия тренд.
 От друга гледна точка  затваряне над 0.6950 ще покаже, че спада е приключил.

 

NZDUSDDaily

 

USDCAD
Тази валутна двойка остава в покачване, защото според моята  класификация цената се задържа между средната и горната линия на Болинджър. Затваряне над последния връх ще потвърди бичия тренд.
 През последната седмица се наблюдава нерешителност на продавачите и купувачите. Изразено на графиката това се вижда като липса на ясна посока. Вероятна причина е голямата меча свещ, която поглъща няколко бичи. Все още нямаме затваряне под нея, което да потвърди евентуален спад. Затваряне под 1.3636 ще покаже, че текущото покачване е приключило.

 

USDCADDaily

 

Това е текущото ми виждане за посочените валутни двойки. То може да се промени през седмицата, затова абонирайте се за нашия youtube канал, където ще намерите безплатни видео анализи и безплатни видео уроци.
 
Успешна седмица!
Васил Стоянов, професионален трейдър и лектор в betatrader.bg. Може да се свържете с него на office@betatrader.bg.
 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.
Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Потребителите на сайта трябва да знаят, че търговията на финансовите пазари е свързана с поемане на рискове, които те добре трябва да познават, преди да пристъпят към сключване на сделки. Потребителите на сайта самостоятелно и за своя сметка вземат инвестиционните си решения, преценявайки дали търговията с конкретните инструменти е подходяща за тях в зависимост от финансовото им състояние и инвестиционни цели. Сайтът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.