Pixel ID: 582926468541252

Екипът

YavorSpasov

Явор Спасов

Явор Спасов е икономист по образование, завършил е Интелектуална собственост и Маркетинг в УНСС и магистратура по Финансов мениджмънт в НБУ. Започва професионалната си кариера през 2006 г., когато е лицензиран от КФН като Брокер на ценни книжа и Инвестиционен консултант, както и от КНОБ като бизнес оценител и вещо лице към Агенция по вписванията.

По време на бичия пазар на акциите до 2007 г. заема позицията Старши експерт ценни книжа в Юнионбанк (сега ПИБ), където сключва сделки за сметка на банката с ценни книжа, търгувани на БФБ. „Парите се правеха от въздуха … нямаше как да сбъркаш, когато всичко поскъпваше за дни, даже за часове.

Но когато музиката спря, настроението на спекулантите се срина … с което и акциите. Започнах да си задавам редица въпроси, като например можех ли да реагирам по-рано. Потърсих отговори в техническия анализ и така се запалих по трейдинга. Напуснах работа и се отдадох на изучаване на технически и вълнов анализ и на търговия.“

През 2009 Явор Спасов става инвестиционен консултант на Пенсионноосигурителен институт, която длъжност заема и в момента. През 2011 г. постъпва на работа в Boston Merchant Financial като брокер и е приет за член на Управителния съвет на публичното дружество Български фонд за дялово инвестиране. През 2014 и 2015 е Мениджър бизнес развитие в БенчМарк Финанс. Съучредител е на Асоциацията на Трейдърите в България (АТБ) и на компанията за инвестиции на финансовите пазари ТрендГруп.

“Харесвам пазарите, които формират ясни трендове. Предпочитам да търгувам средно- и дългосрочно. Имам нетърпимост към загубите и се стремя да задържам максимално време печелившите позиции, в резултат на което прибирам много на брой малки загуби и малко на брой големи печалби. Целя годишна доходност от 30%.”


Васил Стоянов

Васил Стоянов търгува на финансовите пазари от 2007 г. По образование е счетоводител (и затова често казва: „Разчитам само на фактите“). В практиката си комбинира фундаментален, технически и статистически анализ, изследвайки ежедневно пазара от трите гледни точки. Анализите му са публикуват в различни интернет издания.

Предпочита да търгува валутните двойки EURUSD, GBPUSD, USDJPY, USDCAD и AUDUSD, както и деривати върху злато и борсовите индекси S&P500, NASDAQ 100, DAX и CAC40. Любимият му инструмент е EURUSD.

Обученията, които води се концентрират върху различните видове анализ, разработване на системи за търговия, управление на средствата, психологическа подготовка и менторинг. Обучава с личен пример, като търгува с реални средства пред курсистите.


Alex Apostolov 248x260

Александър Апостолов, PhD, MBA

Д-р Александър Апостолов притежава тясно профилиран професионален опит в сферата на финансите, риска и инвестициите на капиталовите пазари, основно придобит в компании от финансовия и банков сектор в страната и чужбина – в Банкни, Инвестиционни посредници, Трежъри, Трейдинг и Риск отдели.

По образование е финансист, защитил е докторска степен PhD (Финанси, Инвестиции и Капиталови пазари) към Института за Икономически Изследвания на БАН, както и MBA към Lund University. Лицензиран брокер на ценни книжа. Има редица следдипломни квалификации в областта на финансите и капиталовите пазари. Член е в няколко професионално свързани асоциации, в т.ч. в European Economic Association (ЕЕА) и Bulgarian Macroeconomics Association (BMA) и др.

Притежава институционално придобит опит от търговия с различни класове и в големи обеми финансови инструменти предлагани както на Българския, така и на Международните финансови пазари, в т.ч.: FX, Акции (Common & Preffered), ETF`s, ETN`s, MM, Опции, Индексни сертификати, Инвестиционни фондове, мениджър в IPO`s и др. Има широки познания относно нормативната рамка регламентираща банковите и небанкови финансови институции (БФБ, FINRA, SEC, КФН, БНБ, вътрешно-институционални нормативни актове) и др., имащи отношение към управлението на активи, пасиви и всички рискове свързани с тях.

Има участия в множество национални и международни проекти по проблемите на капиталовите пазари. Автор е на редица научни статии в реномирани научни списания свързани с проблематиката на капиталовите пазари и търговията с финансови инструменти, както и на редица публикации, анализи, становища за нуждите на различни финансови институции.


Тодор Ангелов

Притежава магистърска степен по макроикономика от Университета в Кентъки, САЩ. Има дългогодишен опит във финансовата индустрия в България и САЩ. Търгува активно от 6 години, като прилага предимно фундаментален анализ. Използва и технически анализ за установяване нивата на съпротива и подкрепа и при поставяне на стоп и лимит поръчки. Търгува с акции, валути, индекси и стоки.

През 2015 година Тодор Ангелов спечели състезанието за трейдъри World Top Investor с годишна доходност от 259.65%. Средната му годишна доходност за последните 3 години е 30-40%.

 


Не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0895 62 46 14, e-mail office@betatrader.bg или skype betatrader.bg